2012-12-23 @ 16:47:00
Kategori: Little Things

Kapitel 17

Hela veckan gick så otroligt fort, mamma hade varit hemma 2 gånger vilket jag var jätte glad över. Jag hade inte träffat killarna eftersom det var borta i Italien, men jag hade ju mina nya vänner + jobbet. Hela mitt liv förändrades så fort när vi flyttade hit, jag har aldrig haft vänner vilket jag fick väldigt fort. Videon jag och killarna la upp på youtube hade fått över 10 miljoner visningar, klassen jag går i är svensk. Just nu känns det som att ingenting kan stoppa mig, jag har aldrig mått såhär bra i hela mitt liv och den här känslan kan gärna få stanna som den är.
Det är fredag eftermiddag och jag sitter helt ensam i mitt rum och kollar på min mobil, vad ska jag göra? Ringa och kolla om Jessica vill göra något? Det har ju aldrig varit bara hon och jag ensamma utan David och James. Jag följde mina tankar och ringde upp Jessica. "Hej bruden" hörde jag i andra ändan av telefonen. "Tjabba bruttan, har du lust att ha en tjejkväll?" "Åh vad kul, ja jag är helt klart på, ska jag komma till dig eller?" jag funderade och kom på att jag inte har städat mitt rum. "Visst, kom över när du känner för det så går vi och köper en massa goda saker"
"Great, då ses vi"
Samtalet avslutades, med en duns landade mobilen i sängen, jag kastade mig ner på golvet och  med en stess i kroppen började jag att städa rummet. När rummet var klart fixade jag till i hallen, köket och även vardagsrummet, äntligen klart tänkte jag och pustade ut. Jag sprang upp för trappen och fram till garderoben, drog ut en söt topp och slängde den andra in i garderoben, jag hade inte tid att göra några misstag. De långa blonda håret som satt i en boll på huvudet släppte jag ner över axlarna och började med snabba tag borsta håret tills det blev lent och rakt.

"Vad kul att du ville komma" vi omfamnade varandra i en kram. "Oj så stort det är" utbrast hon. Jag skrattade till. "Så sa James också" "Ska vi gå och handla nu direkt, då behöver du ju inte ta av dig ytterkläderna" fortsatte jag  "Det låter jätte bra" sa hon. När vi är på affären tar vi tag i en korg och börjar handla det vi ska ha tills ikväll, chips, godis, läsk, även andra goda saker. "Vart är din mamma?" undrar Jessica påvägen hem. "Hon jobbar nästan hela tiden, när hon inte är hemma är hon ute och dejtar killar, det är därför vi flyttar så mycket eftersom hon rymmer från alla hennes killar. Några av dem tog saker från oss, hotade oss med en massa saker, på vissa blev hon bara less."
"Åh, vad tråkigt för dig att vara hemma själv hela tiden" hon såg lite ledsam ut. Jag skakade på huvudet "Nej då, jag har klarat mig själv hela livet, sen nu har jag ju er och killarna, det är väldigt skönt att Liam bor så nära ifall något skulle hända" sa jag och log. "Justja" sa hon och lyste upp. "Liam bor ju brevid dig" fortsatte hon, jag nickade och log samtidigt.

Skålar med en massa godsaker stog nu framför oss, vi hade satt på Mean Girls och vi skrattade igenom oss hela filmen, "jag ska bara gå på toa" sa jag och började gå till toan. "Okej, jag pausar filmen" sa Jessica och gjorde som hon sa. Samtidigt som jag satt på toa plingade det på dörren. "Jag kollar vem det är" skrek Jessica.
"Är Emone hemma?" hörde väldigt svagt. "Emone" skrek Jessica. Jag spolade i toaletten och gick ut från toan, jag gick till hallen och kollade vem som stog bakom Jessica. Inte en ända muskel rördes i kroppen, jag bara stod och kollade, ingen av oss sa något på några sekunder. Känslan som jag hade för några timmar sedan var nu ett minna blott. Jag kunde se i ögonvrån hur Jessica kollade förvirrat på oss båda. "Hej Emone, får jag stiga på?" frågade han med sin brittiska dialekt. "Hej pappa" svarade jag förvirrat.


Förlåt för sent inlägg, God Jul på er!


2012-12-12 @ 17:01:00
Kategori: Allmänt

DESIGN

Har fått en jätte fin design av min fina vän Johanna, tycker att ni borde beställa designer av henne. Kolla i menyn och kika in hennes blogg!

2012-12-08 @ 12:15:00
Kategori: Little Things

Kapitel 16

Jessica hade jätte många frågor, även James och David, jag skrattade åt dem och sa att vi tar det imorgon. James och Jessica gick hem till sig samtidigt som David följde med mig hem. "Det känns som att vi känner varandra ut och in redan" sa David när vi började vandra hem till mig. "Jag håller med, och jag är så glad att ni låter mig vara med er" sa jag. "Du är så vacker" sa han helt spontant, jag blev direkt röd om kinderna och vi var redan nu utanför min dörr. "Vi ses morgon, och tack för att du följde mig hem" sa jag och gav honom kram, han var väldigt varm. "Vi ses imorgon prinsessan" sa han och kysste mig på kinden, jag log mot honom och han började traska vidare.
 
Liams perspektiv

Hela vägen såg jag hur den där David försökte ta tag i Ems hand men att han inte riktigt vågade. Jag gömde mig i knuten av huset och såg hur de kramade om varandra. "Vi ses imorgon prinsessan" sa han och kysste henne på kinden. Jag burkar kalla henne prinsessan, och varför kysste han henne? De träffades ju idag. Var jag verkligen avundsjuk? Men varför? En massa tankar snurrade runt i mitt huvud och jag visste inte vad jag skulle göra, utan jag började gå in i trapphuset. Emone stod utanför hennes ytterdörr och försökte låsa upp dörren. "Hej Liam, ni var hur grymma som helst, tack för att jag fick komma" sa hon glatt, hennes leende spreds över till mig och jag började också le. "Tack så mycket, det var roligt att du ville komma" och jag menade det jag sa, jag älskade att vara i närheten av henne, att höra hennes röst och se hennes leende. Hon kom fram till mig och gav mig en kram. Hennes kramar är fantastiska. "Du var den bästa" viskade hon i mitt öra och våra läppar var nu bara några centimeter i från varandra, hon började sakta komma närmare och närmare mina läppar, jag gjorde ingenting utan bara stod där. Jag kunde känna hennes jordgubbsdoftande andedräkt och höra hennes antetag. Våra läppar nuddade varandra, men inte alls mycket. Hon ryckte tillbaka "Jag måste gå nu" sa hon och blinkade. Varför var hon tvungen att reta mig, vi var ju så nära. Hon fick upp dörren med ett ryck, hon gav mig en slängkyss och gick in igenom dörren. Jag stod kvar i några sekunder innan jag kom tillbaka till verkligheten. Jag öppnade dörren och slängde sedan igen den med ett ryck.
 
Emones perspektiv

Jag fattade inte att jag precis gjorde det där. På några få dagar är det som att jag blivit en helt ny person. Den gamla Emone skulle aldrig våga göra så där inför någon, även fast jag känt personen i flera år. Kan man verkligen förändras så mycket som jag gjort på några dagar. För vissa personer tar det flera år att jobba upp de man egentligen har inom sig, varför gick det så fort för mig? Just nu cirkulerade många tankar runt i mitt huvud.Är Liam den rätta för mig? Jag ville bara veta om han gillade mig eller inte, och jag fick svaret. Han blir mållös när han ser mig och jag såg i hans ögon att han så gärna ville kyssa mig. Varför jag inte kysste honom, det har jag ingen aning om, borde jag ha gjort det? Klockan hade slagit halv 11 och det var dags att sova. Jag gick upp för trappen och in i mitt rum, jag la mig i sängen och somnade med en duns.
 
"Jag kommer förbi dig om 20 minuter, var klar då" det var ett sms från David. Åh, så gullig han är, tänkte jag. Jag hade precis ätit klart min frukost och var påväg att borsta tänderna. Mamma skulle komma hem i natt, men gjorde hon det? Jag har ingen aning, hon är då inte hemma iallfall och jag vill inte störa henne om hon jobbar.
 
20 minuter senare stog David i min hall. "Wow vilken stor lägenhet du har" sa han helt chockad. "Jag vet, den är gigantisk" ropade jag från övervåningen men sprang sedan ner till honom. Han omfamnade mig med en av sina varma kramar och vi log mot varandra. Jag drog på mig jackan och vi gick ut i den kalla vintern. "Vänta" sa han och stannade. "Du är så otroligt vacker idag, vi måste ta en bild" sa han och drog fram sin mobil" Jag tryckte mig närmare honom och log, han knäppte bilden och vi såg på den. "Den ska jag lägga upp på instagram" jag log mot honom, den blev faktiskt väldigt bra.
 
Skoldagen gick väldigt fort och lektionerna är så mycket roligare nu när jag har James, Jessica och David. Klockan 2 slutade skolan. "Ska du följa med oss?" undrade Jessica. "Kan tyvärr inte, ska och jobba på Starbucks" sa jag och gjorde en ledsen min. "Okej, men då ses vi imorgon" sa Jessica och gav mig en kram, jag kramade även de andra.
 
"Hej Emone" Det var Sarah som jobbade idag också, vilket känns bra. "Hej Sarah" sa jag och log mot henne. Jag gick in till personalrummet och drog på mig tröjan jag använder när jag jobbar.

2012-12-07 @ 11:19:00
Kategori: Little Things

Kapitel 15

Det är nog bara jag som tycker att David och James är lite små lika varandra. Även fast David hade svart hår, bruna ögon och ett utlänskt utseende hittade man några få lika detaljer på James smala och perfekt formande ansikte som var likt Davids. Han hade ljusbrunt hår och bruna ögon, så det kanske var i ögonen jag såg en viss likhet. Jessica hade närheten till svart hår, det var nog väldigt mörkbrunt. Hon har också lite utlänskt i sig, men det syns inte lika tydligt som på David, för han har en mörkare hy än henne.
 
Harrys perspektiv

"Är det Em du smsar med?" undrade jag och gick fram till Liam som höll på med mobilen. Intervjun som pågått i 2 timmar var nu över och vi hade en rast innan vi hade en liten spelning i en lägenhet här i London.
"Ja, eller jag har inte börjat ännu. Jag vet inte vad jag ska skriva" Liam kollade fortfarande ner i sin mobil.
"Fråga henne om hon vill komma och kolla när vi spelar i den där lägenheten klockan 8 ikväll?" Liam lyste upp.
"Ja, det är en bra idé" sa han och log. Han började direkt knappa iväg ett sms till Em.
 
Emones perspektiv

David, Jessica och James började berätta om alla sina galna äventyr de gjort med varandra. Jag blev väldigt avundsjuk eftersom jag har aldrig gjort så roliga saker som dom har. Det plingade till i min vita iphone och jag tog direkt upp den i handen. "Vem är det?" undrade James innan jag ens läst smset. Jag kollade på displayen och det stod "världens bästa Liam" vilket han själv döpte sig till. Jag log av en reflex och öppnade smset. "Hej Em! Jag och killarna undrar om du skulle vilja komma på vår spelning som vi har i en lägenhet inte så långt i från oss, klockan 8? :)"  Innan jag ens hann klicka på en bokstav fick jag ett till sms, och denna gång var det i från mamma. "Hej gumman! Jag kommer hem vid midnatt ikväll, så du behöver inte vänta uppe på mig" jag suckade och sket i det smset, jag gick vidare till Liams, men vad skulle jag svara? "Hur länge går det att jag är här?" frågade jag James. "Hur länge du vill" svarade han och log. "Hej Liam! Jag är med några kompisar från skolan nu och ska troligtvis äta här, är det okej om de följer med?" Jag känner Liam ganska väl även fast jag bara träffat honom några gånger, så just nu vet jag att han tvekar om vad han ska säga. Några sekunder senare fick jag svar. "Visst går det bra, jag ringer dig senare och berättar vart det är :)" Dom kanske inte ens gillar One Direction, jag kanske borde frågat dom innan. Det var tyst i rummet, det ända som hördes var knappt ljudet från mobilen när jag skrev ett sms. "Så vem var det?" undrade Jessica. "Det var Liam" svarade jag kort.
"Ohh, din kille?" undrade hon. "Nej, bara en kompis" sa jag och log. Det blev tyst igen. "Ömm, alltså gillar ni One Direction?" frågade jag fundersamt. "Jaaaaaaa, jag älskar dom" utbrast Jessica och jag log mot henne. "Vi har inte precis något emot dem" sa både James och David. "Skulle ni vilja följa med till deras konsert det har ikväll klockan 8?" Jessica lös upp direkt och jag tog det som ett ja.
 
Klockan var kvart i 8, Liam hade precis ringt och berätta vart det var, och det var verkligen inte långt i från där vi bodde,bara någon minut. "Jag kan inte fatta att jag ska träffa One Direction" hoppade Jessica runt. "Förresten, hur fixade du biljetterna?" undrade hon. "Kontakter" sa jag och log. Jessica såg verkligen inte ut som en typen som skulle kunna gilla One Direction, hon verkar mer som den "coola" typen, röker, festar osv, fast det gör hon också berättade hon. Inne i lägenheten satt ca 40 tjejer på golvet och väntade på killarna. Vi försökte tränga oss så långt fram som möjligt, och tillslut var vi framme vid scenen. Tjejerna vi gick förbi blev väldigt arga, men vi brydde oss inte utan skrattade bara åt dem. 
 
Just nu stod alla tjejer upp, hoppade och sjöng med i låtarna. James och David stog också upp men hoppade inte runt som de andra tjejerna. I början stod inte jag heller och hoppade, men Jessica drog till i mig så tillslut började jag också hoppa, vilket fick killarna att le. Killarna sjöng Rock Me, They Dont Know About Us, Little Things, Na Na Na och nu var det dags för sista låten, What Makes You Beautiful.
"I denna låt kommer vi ta upp en tjej på scenen, vem skulle vilja joina oss?" Det var Zayn som undrade.
Alla tjejer räckte upp handen förutom jag, jag pekade på Jessica som stod brevid mig.
"Du där" sa Niall och pekade på Jessica, hon började hoppa runt och skrika, tillslut kom hon upp på scenen.
"Oj, vilken tur Jessica har som träffade dig Emone. Hon tjatar om att hon vill träffa dem varje dag, och när du kom fixade du det på en dag" skrek James i min öra så att jag skulle höra. "Jag är glad att jag kan hjälpa till" skrek jag tillbaka. Låten gick mot sitt slut och Jessica fick en kram av alla killarna, jag log mot dem som ett tack.
Alla i lokalen rusade direkt ut eftersom man skulle få ta en bild med dom, men vi 4 stannade kvar. "Varför går vi inte?" undrade James. "Det är så lång kö, eller har vi brottom?" sa jag och han ryckte bara på axlarna.
"Em" skrek en kör bakom min rygg och efter några sekunder låg jag på mage, killarna hade hoppat på mig. "Jag kan inte andas" försökte jag få fram. "Du dödar henne med din tjocka mage Niall" sa Louis och puttade bort honom. "Tack" sa jag och mot Louis. "Ni var grymma" skrek jag nästan fram och menade det. "Tack så mycket" sa Louis och tog all creds. James, Jessica och David stod helt stumma, det hade nog inte förväntat sig detta.
"Ska vi ta en bild gullet?" sa Liam och smekte Jessicas kind, hon blev snabbt röd i ansiktet och nickade långsamt.
Alla 9 trängde sig ihop till en klump och tog en bild, en riktigt oseriös en. "Den här ska bli min nya profilbild på Facebook" sa Jessica när hon såg bilden, och började alla började skratta åt henne.
 

2012-12-02 @ 17:10:00
Kategori: Little Things

Kapitel 14

Killarna ville så gärna säga hej då till mig innan jag drog till skolan, men det hade en interjuv riktigt tidigt på morgonen, så jag förstod dem. 20 i 9 började jag traska i väg till skolan. Mamma berättade för några dagar sedan att skolan var ganska nära, 10 minuter sa hon ungefär och gav mig en karta. December hade kommit och snön hade lagt sig ner och blivit ett 5 centimeter tjockt täcke på både vägarna och hus taken. 7 minuter senare stod jag utanför min nya skola. Elever strömmade bak i från min rygg och in i dörren som var bara några meter framför mig. Det ända jag visste var att hela min klass var antingen från Sverige eller har lärt sig Svenska under skoltid. Jag skulle börja med att gå till rektorn för att få mitt schema. Jag tog ett djupt andetag och öppnade den stora porten. Ungdomar i min ålder gick med snabba steg både åt höger och vänster. Skolan är gigantiskt och modern. Väggarna var vita med några tavlor här och där. Dörrarna till klassrummen var i glas, vilket de flesta av sakerna är.Skolan är en jätte fin skola, det är ungefär som ett slott på utsidan och insidan är magisk vacker.
Rektorns rum var självklart också i glas. När han såg mig komma reste han sig upp i från stolen och gav mig en vink att jag skulle komma in. "Hej" sa jag blygt. "Trevligt att träffas Emone, jag är Mr White kom och sätt dig" sa han med sin brittiska dialekt och ett leende. Jag gjorde som han sa och satte mig ner i stolen mitt i mot honom.
"Här har du ditt schema, din lärare som ska ha dig nu på morgonen vet att du ska komma, och det är faktiskt Svenska du ska ha nu. Du kommer ha väldigt mycket svenska på den här skolan, men det tror jag väl att du gillar?" jag nickade och log. "Vad bra, du ska till sal 142 och här är din skåp nyckel, du har skåp 357" han gav mig nyckeln och schemat. "Tack så mycket" jag tryckte mig upp från stolen och började leta klassrummet. Alla elever hade nu gått till sitt klassrum, det ända som hörs är klackarna av mina skor.
 
"Detta är Emone Johnson och hon kommer gå med oss året ut, vill du berätta lite mer om dig själv Emone?" Det kändes jätte bra att äntligen höra någon annan än min mamma prata svenska. "Nä, det finns väl inte så jätte mycket att veta" log jag mot henne. "Okej, men du är så välkommen i vår klass. Du kan sätta dig längst bak brevid David" jag nickade och gjorde som hon sa. "Hej" viskade han fram. "Hej" viskade jag tillbaka. Lektionen var i gång och denna lektion var ägnad till mig. Det var 27 nya namn jag skulle lära mig, och jag såg redan nu vilka som alltid var med varandra. David som jag sitter brevid mig är med i ett gäng på 3 stycken, en annan kille som jag tror heter James och en tjej vid namn Jessica. De bjöd in mig i deras gäng och är riktigt trevliga mot mig.
 
Dagen hade gått mot sitt slut och det var dags att gå hem. Jag hade haft en jätte bra första dag, jag hade lärt mig de flestas namn i klassen, vi har även haft engelska och bild. Det är så otroligt att alla i klassen kan både flytande svenska och engelska. Bild skulle jag väl inte säga är mitt starkaste ämne, men det är ändå roligt att rita.
"Skulle du vilja följa med oss hem till David nu efter skolan?" Det var Jessica som undrade. "Får jag det?" undrade jag glatt. "Ja självklart" sa David och log. "Då gör jag väl det" sa jag och vi alla 4 gick till våra skåp för att klä på oss våra tjocka vinter jackor och väskor.
 
Davids hus var ungefär lika långt bort som mig till skolan, fast hans var åt andra hållet. Han berättade att han är uppfödd här i London och att hans pappa kommer ursprungligen från Sverige, det är därför han kan flytande svenska. Jessica hon har bott här i London hela sitt liv, ingen i hennes familj pratar svenska, hon tycker språket är så coolt så att hon ville lära sig det. James flyttade till London för tre år sedan, så han pratar inte lika bra engelska som vi andra gör. Jag berättade att jag flyttade hit för flera år sedan och att jag bytt skola flera gånger. Dom tycker att det är jätte fränt att jag bott på så många olika ställen, att jag borde sett så mycket. Jag ryckte mest bara på axlarna.
 
Davids hus var otroligt vackert, snön gjorde det nog ännu finare. Vi sparkade loss snön från skorna och gick in i huset, det var ett gammeldags modert hus, med många fina färger. Jessica hurvar till. "Kan vi inte göra varm chocklad?" sa hon. "Jag håller med" utbrast James. "Det skulle vara gott" fortsatte jag. "Visst kan vi göra det" sa David. "Yes" Jessica gick direkt in i köket och började göra i ordning allting. "Kan du vispa grädde Emone?" undrade James, jag nickade. "Eller har du något smeknam?" fortsatte han. Jag började fundera. "Em, tror jag" eller det är så Harry, Liam, Louis, Zayn och Niall kallar mig. 
 

RSS 2.0